За пореден път Боде Милър “изненада” всички – преждевременно той се оттегли от сезон 2010/11 !

Боде Милър (HEAD) прекрати преждевременно участието си в сезона по ски-алпийски дисциплини за трета поредна година. Американецът реши отново да прекара повече време с дъщеря си в Сан Диего. По думите му, е “мъчително да знаеш, че дъщеря ти е чак от другата страна на планетата от местата в Европа,  където се състезаваш…”

Засега не е сигурно и това, дали Боде ще се състезава в следващия ски сезон 2011/2012. Милър, който е двукратен победител в Световната купа, остана извън топ 10 във всичките четири състезания от световното първенство в Гармиш-Партенкирхен миналия месец насам.

След това той пропусна стартовете в Банско и Кранска гора. Алпийският отбор на САЩ очакваше Милър да се включи в състезанията в Норвегия този уикенд, но това няма да стане. 33-годишният американец отпада и от стартовете в Швейцария през следващата седмица. Милър приключи сезона с три подиума, но без първо място.

Друг интересен факт около Боде Милър е, че той е обсъждал опциите около идеята да преустанови спортната си кариера, и то с личности като Ласе Кюс, Кйетил Андре Аамодт и Бруно Кернен.

“Мислил съм по въпроса…Поразпитах бивши шампиони, сондирах мненията им…”

В крайна сметка обаче въпросът не е бил обсъждан с ръководството на американския ски отбор.

В очакване на поредното му причудливо хрумване, нека напомним защо само такива като него могат да си позволят такива решения : Боде Милър е взел участие в 380 състезания за Световната купа, в 15 старта от четири зимни олимпийски игри и в 28 надпревари от 7 Световни ски първенства.

В последния си засега старт на Световното в Гармиш през февруари Боде финишира едва 12-ти в гигантския слалом, и независимо от това бе един от най-бързите във втория манш. Въпросното състезание донесе световна титла на съотборника му Тед Лигъти (HEAD) в дисциплината.

Тед вече сподели пред медиите, че не му се струва това да е било последното състезание на Боде.

“Имам усещането, че Боде ще продължи…Все още му харесва, отделен е въпросът, че е все още 100 % конкурентноспособен  !!! Само Боде знае какво ще направи Боде ! Самият той, а и всички ние – неговите съперници – много добре знаем, че без Боде на трасето нищо няма да е същото!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>