Швейцарският алпиец Даниел Албрехт подписа договор с HEAD


HEAD са очаровани да назоват името на най-новия член на ски-семейството си – 28-годишният алпиец от Швейцария Даниел Албрехт. През сезон 2011/12 той ще преследва Световната купа, разчитайки на най-побеждаващата марка ски HEAD.

Албрехт е утвърден рейсър на трасето с четири победи в състезания за Световната купа – 3 в гигантския слалом и една в SUPER-G, както и златен медал на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини през 2007-ма в супер-комбинацията и среброто в гигантския слалом.

“Почувствах атмосферата в HEAD ски-семейството, стори ми се и вече съм сигурен, че в това семейство всеки се чувства на мястото си. Отттук нататък ще мисля само за победата !”
Естествено, голямо влияние за решениет она Албрехт да се присъедини към HEAD е дългогодишното сътрудничество на съотборника му Дидие Кюш с най-успешната ски-марка.

Миналия сезон, за първи път след инцидента на трасето в Кицбюел, Албрехт се завърна в състезанията в Бийвър Крийк в края на 2010-та. Сега, през сезон 2011/12, клубът на Спийдохолиците от HEAD ще бъде с един член вповече – Даниел Албрехт !!!

Новият сезон ще бъде решителен за кариерата на Даниел, смята тийм-мениджърът на рейсърите от HEAD Райнер Залцгебер. “Никога не съм забравял., че Албрехт има потенциала на голям скиор, въпроссът е в това да му помогнем да го разгърне до онзи замах, кйто помним преди инцдента в Кицбюел ! Сигурен съм, че ще успеем !”, убеден е Залцгебер.

Албрехт се присъединява към към HEAD-спийдохолици като Дидие Кюш, Тед Лигъти, Аксел Лунд Свиндал, Боде Милър, Вернер Хийл, Щефан Кеплер и Кйетил Янсруд.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>