Дидие Кюш започна сезона в спускането с победа

Дидие Кюш дълго обмисля в края на миналия сезон дали да не се оттегли от ски състезанията – усещането за победа става все по-добро, дори и ако смята, че е победил по грозен начин. Лошото време в Лейк Луис се опита да попречи на ветерана, но солидният му опит му даде малкото, но достатъчно преднина пред 24-годишния му съотборник Бийт Фюз и късно стартиралият Ханнес Райхелт, за да спечели десетата си победа в спускане за Световната купа.Само 8 стотни разделиха първите трима в това състезание.
И докато една победа не прави сезона, това е перфектният начин за шампиона в спускането в Световната купа да започне защитата на титлата си. Сезонът е дълъг – 11 състезания и с това на ум Кюш не се отнесе мноо на финала попитан как мисли, че победата ще повлияе на сезона му. “Не можех да повярвам, когато преминах финала, състезанието премина така както го исках!”, каза той.
След това на пресконференцията Кюш призна, “Надявам се да не са ми бесни заради това, че още съм тук и се боря за победа и добро класиране. Наистина е странно. Тренировъчните ми спускания тук не бяха особено добри. Първия не беше много добре, а във втория заубих две секунди и трябваше да се разсмея когато видях зелената светлина за мен днес. Направих много промени по ските и обувките си сутринта и се надявах да имам добрия късмет на малко добро време, без вятър. Накрая имах малко стабилно време и беше приятно да се кара.”
Йохан Клари почти постигна резултата си от 2010 г., когато завърши шести, третото му най-добро класиране в спускане за Световната купа. Боде Милър беше третият от Head Rebels отбора в топ десет със деветата си позиция. Кшетил Янсруд записа най-доброто си време в спускането на това ниво с 11-та позиция в събота.
От състезателите на head сред първите 30 бяха и Аксел Лунд Свиндал от Норвеия на 14-та позиция, Ханс Олсон от Швеция на 22-ра, а французинът Гилермо Файед на 30-та.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>