Свиндал продължава победния поход на HEAD

След победата в гигантския слалом за Тед Лигъти в Зьолден и тази от спускането в Лейк Луис за Дидие Кюш,. Аксел Лунд Свиндал направи хет трик за Head World Cup Rebels спечелвайки и супергигантския слалом в Лейк Луис. Беше почти двойна победа за Кюш, но Свинда, който бе малко разочарован от 14-тото си място в съботното спускане, определено свърши добра работа в неделя и победи head съотборника си Кюш. Въпреки неблагоприятните условия на времето, Свиндал успя да преодолее пистата за почти четвърт секунда по-малко време от швейцареца. Адриен Тео стана трети с почти три-четвърти от секундата изоставане.

Темата за това как е подредено трасето естествено генерира много дискусии – имаше девет врати повече от миналата година, а стартът трябваше да се свали по-ниско, заради силните ветрове по върховете. “Наистина ми хареса, той (Анте Костелич, който подреди трасето) може да направи всеки супергигантски слалом така. Беше технически супергигантски слалом, беше с много завои и скоростта не беше много висока. Беше наистина приятно, защото имаше моменти в които можеш да караш малко по-бързо, и после отново следваха завои. Беше трасе, което изисква повече мислене, отколкото в последните състезания в Лейк Луис”, коментира Дидие Кюш подреждането на вратите по пистата. Кюш дойде на финала и взе водачеството с превъзходна форма. Докато мястото му на подиума беше очаквано, други, като Свиндал, трябваше да подобрят представянето си от предния ден в спускането. “Бях малко разочарован за вчера, не успях да пренеса скоростта надолу по трасето. Така че днес беше доста по-добре”, каза Свиндал, за когото това беше шеста победа за Световната купа в супергигантския слалом и трета в Лейк Луис.
Докато Свиндал и Кюш заеха първите две места, младият австриец Матиас Майер стана осми, записвайки най-добрия си резултат в Световната купа, Боде Милър стана девети, а Йохан Клари, който стартира 61-ви завърши десети. Петима от HEAD отбора в топ десет! Не лош резултат. Бернард Граф записа също най-доброто си представяне в Световната купа с 19-тата си позиция, а канадецът Бенджамин Томсен регистрира първите ситочки в състезание за купата с 27-мата си позиция.
Добро представяне и за жените през уикенда в Аспен. Елизабет Гьоргл завърши втора в гигантския слалом в събота, а в неделя Мария Рийш финишира трета в слалома.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>