Милър спечели в Бийвър Крийк

Милър пое рисковете и спечели победата

Боде Милър спечели 33-та победа в кариерата си и трета в Бийвър Крийк със супер впечтляващо представяне в спускането. Милър направи “невероятен рън от началото до края”, според главния треньор на американския отбор, както го правеше и преди. Това бе първата му победа от Венген през 2010 г. и първото му спечелено спускане от 2008 г.
Милър стартира 12-ти и този необичайно ранен стартов номер за него, го е поизнервил на старта, призна той след състезанието. Това не си личеше, когато той се спусна по пистата. Милър е един от топ състезателите, които никога не трябва да изключваш, а този път той бе на мисия: пое атакуваща линия и когато финишира, за да грабне победата от Head съотборника си Йохан Клари (той стана четвърти в последствие), Милър беше дал всичко от себе си в това състезание.
Със всички топ състезатели, идващи със стартови номера след него, включително и победителят от първото спускане в Лейк Луис, Дидие Кюш, Милър знаеше, че “Всичко е само въпрос на това да седя и да чакам да видя дали съм направил достатъчно”.
На другите състезатели не им оставаше друго освен да атакуват. Един по един, топ състезателите се спускаха, а времето на Милър си оставаше най-добро. Бийт Фюз почти открадна шоуто, но пресече линията на 4 стотни след Head състезателя, Клаус Кройл стана трети, Клари – четвърти, а Аксел Лунд Свиндал беше третият Head бунтар в топ 5!
“Обичам да карам по начина, по който карах днес. Когато преминах финалната линия, бях 100 % доволен и е чудесно, че това съвпадна и с победа”, обясни Милър след състезанието. “Беше тактика – да си способен да поемеш такъв риск. Пистата тук наистина е изискваща. Виждате колко тясно е трсето. Ако се опиташ да натиснеш спирачките на някое място, ще изгубиш няколко десети, и аз не се опитвах. Бях с крак на газта през цялото време.”
Саша Ририк, главният треньор на американския отбор сподели още за победата на Милър: “Нашият техник, Чунти, свърши страхотна работа. Боде имаше бързи ски, особено в равните участъци в началото на пистата. Чунти се занимава с това от доста време, но това е първата му победа в спускането като техник – той е печелил във всички други дисциплини, но не и в спускането, така че – големи благодарности и страхотна работа от страна на Head и отбора му.”
Резултати:
1. Боде Милър (САЩ) HEAD
2. Бийт Фюз (Швейцария)
3. Клаус Кройл (Австрия)
4. Йохан Клари (Франция) HEAD
5. Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) HEAD
9. Дидие Кюш (Швейцария) HEAD
11. Гилермо Файед (Франция) HEAD
21. Ханс Олсон (SWE) HEAD
22. Тед Лигъти (САЩ) HEAD
25. Тобияс Щекерт (Германия) HEAD
26. Кшетил Янсруд (Норвегия) HEAD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>