Лигъти втори в гигантския слалом в Бийвър Крийк

Тед Лигъти съвсем обичайно поведе в първия манш на втория гигантски слалом за сезона, и все пак трябваше да остане втори след удивително усилие от страна на Марсел Хиршер да вземе победата. Лигъти е в толкова доминираща форма в гигантския слалом, че и Хиршер и третият в състезанието Фриц Допфер се радваха да споделят подиума с американския бунтар от отбора на Head World Cup Rebels. Хиршер го каза по най-добрия начин: “Тед се счита непобедим в Австрия, така че за мен да го победя е доста голям успех. Мисля, че той ще се завърне във вторник (тогава ще се състои отмененият гигантски слалом от Вал д’Изер)”.
Нов сняг беше паднал през нощта в Бийвър Крийк и агресивният характер на снега накара много от скиорите да вземат предвид условията. Лигъти не беше изключение, според него състезанието е било по-агресивно откогато и да било за гигантски слалом”.
Лигъти е великолепен състезател и знаеше, че е направил някои грешки, които му костваха десетата победа за световната купа: “В първия манш се опитвах да свикна със снега, толкова е агресивно там горе, мисля, че много хора имаха проблеми. Знам точно къде загубих състезанието – малка неравност в края на пистата…да си втори очевидно е добре, но исках да спечеля повече от всичко друго”.
С Лигъти на второ място, Кшетил Янсруд на четвърто – той навакса две места във втория манш. Аксел Лунд Свиндал продължи да бележи точки в Бийвър Крийк и поведе в генералното класиране за Световната купа. Той е пред своя съотборник от HEAD бунтарите Дидие Кюш, който е втори, а Боде Милър и Тед Лигъти са четвърти и пети в тази ранна фаза на сезона.
Поредната GS драма ще гледаме във вторник, отново в Бийвър Крийк.
Резултати
1. Марсел Хиршер (Австрия)
2. Тед Лигъти (САЩ) HEAD
3. Фриц Допфер (Германия)
4. Кшетил Янсурд (Норвегия) HEAD
9. Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) HEAD
12. Диде Кюш (Швейцария) HEAD
20. Трулс Ове Карлсен (Норвегия) HEAD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>