Лигъти с втора победа в Бийвър Крийк

Тед Лигъти демонстрира истински шампионски умения след като успя да навакса от четвърта позиция в първия манш на втория гигантски сллом в Бийвър Крийк, за да спечели. Лигъти направи решително каране във втория манп, не само за да спечели, но и да стане най-добрият американец в историята на гигантския слалом с десетата си победа в дисциплината в състезание за Световната купа. Кшетил Янсруд продължи отличното представяне на бунтарите на Head с третото си място в състезанието и първи подиум за сезона. Марсел Хиршер зае второто място.
Температурите в Бийвър Крийк бяха ниски, но с яркото слънце и напредъка на състезанието, хората се постоплиха. След първия манш трима head състезатели заемаха места сред първите пет – Свиндал, Янсруд и Лигъти. За Дидие Кюш това беше 350-ти старт в удивителната му вече 18-годишна кариера.
Но този ден принадлежеше на Лигъти. След разочароваща загуба в неделя, Лигъти призна, че в това състезание е бил на ръба особено във втория манш. “Втория манш определено карах много по-интензивно и малко повече яд”, каза Лигъти. “В неделя се надявах да спечеля пред един куп мои приятели и семейството ми, но Хиршер направи страхотно каране този ден. Днес исках малко отплата. Натиснах супер, супер силно в последния манш. Бях близко до границата.”
Само три десети разделяха местата от второ до четвърто през Първия манш, но за Лигъти четвъртото място не е обичайна позиция: “Мисля, че свикнах да карам с натиска, че съм пръв в първия манш и понякога е някак хубаво да пресечеш линията и да знаеш къде си”, каза той. С лекотата на завоите и чистата си линия на каране, Лигъти даде малко шансове на останалите трима състезатели да се опитат да вземат водачеството от него.
Кшетил Янсруд направи добро каране през втория манш. В един момент норвежецът беше със ска във въздуха, но успя да овладее ситуацията и в крайна сметка завърши трети.
Свиндал добави повече точки към представянето си в генералната класация за Световната купа, където той води в момента.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>