Гьоргл спечели първо спускане за Световната купа в Бад Клайнкирххайм


Световната шампионка в спускането Елизабет Гьоргл спечели първото си спускане за Световната купа със смело и трудоемко каране по предизвикателното трасе в Бад Клайнкирххайм. Състезанието по пистата по името на австрийската ски легенда Франц Кламер беше технически трудно и много скиорки излязоха от него, но Гьогл пусна head ските си и удържа за победата пред Джулия Манкузо и Фабиен Сутер, докато Линдзи Вон стана четвърта.
Въпреки, че Мария Хьофл-Рийш пропусна състезанието, заради грип, много се очакваше от състезателките в отбора ни HEAD World Cup Rebels. Много малко състезателки са се състезавали на пистата в Бад, тъй като последните състезания там са били през 2006 г., когато повечето не са участвали в тура. Анна Феннингер спечели единствената тренировка, която времето позволи, така че състезанието изглеждаше от тези с многото фаворити.
Линдзи Вон сгреши във втория завой на стръмната част преди старта, и това й костваше победата. Вон е боец и каза след това, “Нямах наистина добро чувство от самото начало. Балансът ми липсваше, енергията ми я нямаше. Опитах се да дам най-доброто от себе си. Борих се по целия път до финала. Всяка неравност обаче ме объркваше. Карането ми не беше чисно. Не успявах да изградя натиск в началото на завоя, както обикновено правя. Не беше начинът, по който карам обичайно. Но съм щастлива с резултата си, предвид всичко”.
Денят обаче принадлежеше на Лизи Гьоргл, която падна след финала, екзалтирана да спечели първото си спускане в Световната купа. Гьоргл харесва трудните писти и определено това беше една от тях. “Чувствах се много удобно на тази писта веднага след първата инспекция”, каза 30-годишната Гьоргл. “Тренировъчното ми каране не беше от най-добрите, но усещането ми за пистата беше добро и завоите и това, което трябваше да направя. Щастлива съм, че успях да карам по план. С такава победа има много хора, които стоят зад състезателя. Да спечелиш не е лесно, но днес всичко беше точно за мен. Харесвам такива трасета и сняг. Беше трудно. Хареса ми.”
Феннингер успя да запише десето време в състезанието и призна след това, че се е опитала да атакува някои врати твърде директно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>