Боде Милър трети в суперкомбинацията във Венген

Боде Милър спечели деветия си подиум във Венген с вдъхновено спускане, последвано от слалом, в който тълпата от 20 000 души буквално настръхна. Ивица Костелич направи солидно спускане, след което и най-добрия си слалом, за да спечели състезанието, в което Беат Фойц взе второто място, след като бе повел в първия манш. Милър бе втори след спускането.
Венген е специално място в сърцата на състезателите и когато времето е студени и слънчево, както се случи за суперкомбинацията, стартът на класическия уикенд е прекрасен. Милър атакува спускането с експлозивен старт, в който той се оттласна и се плъзга 40 метра, чак до втората врата. Началото на трасето бе сложено малко над скока Хундшопф, и въпреки, че направи грешка при Брукли, Милър беше сравнително доволен от спускането си.
По време на слалома, Тед лигъти и Кшетил Янсруд атакуваха стръмната писта и успяха да финишират в топ десет – съответно шести и девети. След като спечели суперкомбинацията тук през 2010 г., Милър наистина искаше да спечели това състезание, но преднината му се стопяваше на всяка контрола, финиширайки на 45 стотни след Костелич. С Фойц на старта с преднина от почти три секунди пред Костелич и три четвърти от секундата пред Милър, Фойц трябваше да кара страховитата “стена”. И въпреки малка грешка, Фойц направи достатъчно, за да завърши втори след Костлич.
След състезанието Милър призна, че за него денят е бил фрустриращ и се е чувствал, че е сбъркал на Брукли завоя в спускането. “Знам, че мога да карам тук по-добре”, обясни той. За слалома Милър призна, че е тренирал добре слалом, но въпреки това е загубил балансна старта. Това в комбинация с голяма грешка надолу по пистата. “Като цяло беше доста фрустриращ ден”, обясни Милър.
Резултати
1. Ивица Костелич (Хърватска)
2. Беат Фойц (Швейцария)
3. Боде Милър (САЩ) HEAD
6. Тед Лигъти (САЩ) HEAD
9. Кшетил Янсруд (Норвегия) HEAD
15. Матияс Майер (Австрия) HEAD
19. Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) HEAD
20. Бернард Граф (Австрия) HEAD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>