Петзвезден Кюш взема пета победа в спускането на Ханненкам


И докато боговете на времето може да са се опитали да спрат осъществяването на състезанието в събота, Дидие Кюш грабна пистата за рогата и стана най-успешният състезател по страховитата Щрайф.  Това беше петата победа на това трасе за head бунтаря, който подобри рекорда то 4 победи, който държеше заедно с австриеца Франц Кламер. С почти метър нов сняг на пистата, върху която работниците обработваха в продължение на цялата нощ преди съботното състезание, Дидие Кюш задмина всички и спечели за трета поредна година.
Трасето за състезанието бе скъсено от 3.3 на 2 км, заради лошото време и резултатът се решаваше в много кратки разлики. По-късата писта означаваше и по-малък шанс за грешки, като тази, която направи Боде Милър, приближавайки Хаусбергканте, което му коства ценно време.

Кюш бе най-бърз на върха, след което изглеждаше да губи време в бавната плъзгаща секция, преди да се пребори отново до момента, в който взе Циелшус, Кюш вече бе по пътя към победата, отново. След състезанието Кюш сподели, че няма по-добър начин да прекара уикенда.
Докато Кюш празнуваше, легендарния Head състезател Франц Кламер гледаше от финала и призна, че Кюш е направил страхотно каране, добавяйки, че “рекордите са, за да бъдат чупени”.
Дидие Кюш обяви, че ще се оттегли от ски състезанията в края този сезон, и със сигурност ще има много, които ще искат да влязат в обувките на най-успешния състезател по страховитото трасе в Кицбюел.
Йохан Клари спечели заслужено пето място в състезанието, а Щефан Кеплер стана осми. Според Аксел Лунд Свиндал състезанието е било лудост, но с помощта на 500-те доброволци, които помагаха за чистенето на снега, направиха възможно съботното спускане.
Резултати
1. Дидие Кюш (Швейцария) HEAD
2. Ромед Бауман (Австрия)
3. Клаус Кройл ( Австрия )
5. Johan Clarey (Франция) HEAD
8. Щефан Кеплер (Германия) HEAD
14. Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) HEAD
23. Гилермо Файед (Франция) HEAD
28. Ханс Олсон (Швеция) HEAD
29. Боде Милър (САЩ) HEAD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>