Кюш спечели спускането в Гармиш

За втори път в последните две седмици времето изигра роля в начина на провеждане на състезанието и резултатът е един и същ: Дидие Кюш печели. С облачна покривка, която правеше невъзможно използването на горната част на прочутата писта Кандахар, краткото трасе започваше от старта за супергигантски слалом. За Кюш победата бе и нещо като отплата за сребърния медал в спускането, който той спечели по време на Световното първенство през 2011, но този път световният шампион Ерик Гей взе втората позиция, а Ханнес Райхелт бе трети.
Как заменяш човек като Дидие Кюш в отбора си? “Това е добър въпрос”, каза състезателният мениджър на отбора HEAD World Cup Rebels Райнер Залцгебер, след състезание, в което Кюш завоюва третата си победа за сезона и оглави класирането в купата за спускането. “Отговорът е, че не можеш да го замениш”, продължи Залцгебер. “Невероятно е да го гледаш как натиска газта надолу по пистата”.
Йохан Клари записа още един топ десет резултат, въпреки че беше разочарован, че не е стигнал до подиума. “Следващата седмица ще бъде добре да карам пред семейството ми и да се надявам, че ще успея да взема подиума в Шамони”, каза той след като в събота завърши седми. ”Направих доста малки грешки на върха и когато пистата е толкова къса, е много трудно да наваксаш”, каза Клари след състезанието.
Боде Милър закъсня с три минути за тегленето на номерата предния ден и това му коства глоба от 999 швейцарски франка и старт на 46-та позиция, вместо 16-та, какъвто беше стартовият му номер. Преди карането му никой не можеше да отпише състезанието като завършило. Омекващият сняг, обаче ознчаваше, че пистата става и по-бавна, което не му помогна, въпреки доброто представяне по трасето. Той завърши 35-ти.
Резултати
1. Дидие Кюш (Швейцария) HEAD
2. Ерик Гей (Канада)
3. Ханнес Райхелт (Австрия)
7. Йохан Клари (Франция) HEAD
15. Гилермо Файед (Франция) HEAD
19. Кшетил Янсруд (Норвегия) HEAD
23. Бен Томсен (Канада) HEAD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>