Световният ски Елит пристигна в Банско

Световните звезди в ските пристигнаха днес в София и веднага се насочиха към Банско, където през уикенда предстоят състезанията в гигантския слалом и слалома за Световната купа.

Олимпийският и световен шампион и носител на Големия кристален глобус Боде Милър (HEAD) и съотборниците му от САЩ, сред които и Тед Лигъти (HEAD), кацнаха в София в 10:00 ч с полет на Австрийските авиолинии. Феликс Нойройтер пристигна с тима на Германия в 12:10 ч с полет на Луфтханза. Австрийският тим, в който са Марсел Хиршер и Бени Райх, пристигнаха с полет на Австрийските авиолинии в 12:45 ч. В същия самолет бяха и норвежците със звездата си Аксел Лунд Свиндал (HEAD). Световният шампион в слалома Жан-Баптист Гранж (Фр) каца с полет от Виена в 17.45 ч.

Не зная какво да очаквам от пистата в Банско, заяви американският скиор Боде Милър (HEAD) след пристигането си в България за стартовете от Световната купа в курорта през уикенда.

Двукратният носител на Големия кристален глобус пристигна заедно със своя съотборник в националния отбор Тед Лигъти (HEAD) . През миналата година Милър пропусна стартовете в Банско.

Американецът ще излезе на писта “Алберто Томба” за първи път в съботния гигантски слалом или в неделния слалом, които започват в 10.00 часа. Той все още не е сигурен дали ще участва и в двете състезания.

“Не мога да кажа нищо за трасето, защото за първи път ще карам в Банско. Не зная дали ще стартирам и в двете дисциплини, но ще се опитам да карам максимално добре. Започнах да свиквам с карането на заледени писти. Ще видим какво ще се случи в Банско”, заяви Милър.

За разлика от него, Лигъти беше във видимо по-добро настроение. “Идвам за втори път в Банско, пистата тук е отлична. Надявам се да бъда на ниво, най-вече в гигантския слалом. Ще опитам да се възползвам максимално от отсъствието на Ивица Костелич”, обясни американецът.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>