Големите звезди на HEAD пристигат в България

Най-голямата звезда в Световната купа по ски-алпийски дисциплини при жените Линдзи Вон (HEAD)  пристигa в България утре в 13:00 часа .

Водачката в генералното класирана за сезона и олимпийска шампионка в спускането ще кацне на летище “София” с чартърен полет от Москва, след което ще се отправи към Банско за участие в стартовете от Световната купа в българския курорт през уикенда.

27-годишната Вон е световна шампионка в спускането и в супергигантския слалом от Вал Д’Изер 2009. Тя има 50 победи за Световната купа и на три пъти печели големия Кристален глобус през 2008, 2009 и 2010 година.

Заедно с американката в София ще пристигнат още няколко алпийки, който тази вечер ще участват в специалното градско състезание в Москва. В гигантския слалом на директно елиминиране в руската столица са поканени 15-е най-добри в генералното класиране за сезона и една състезателка с “уайлд кард”. Състезанието е с награден фонд от 100 хиляди швейцарски франка.

Очаква се в София да кацне и миналогодишната носителка на Световната купа Мария Рийш (HEAD). 27-годишната Рийш е олимпийска шампионка от Ванкувър 2010 в суперкомбинацията и в слалома, както и световна шампионка в слалома от Вал Д’Изер.

В Банско се очакват и действащата световна шампионка в спускането и в супергигантския слалом Елизабет Гьоргъл (HEAD).

На 25 февруари на пистата “Марк Жирардели” ще се състои спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини, а ден по-късно е и супергигантският слалом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>