Джокович: Професионализмът е на първо място

Световният номер 1 Новак Джокович(HEAD YouTek IG Speed MP) заяви пред медиите, че когато двама тенисисти излязат на корта, няма място за приятелство. Коментарът на сърбина бе по повод категоричния му успех с 6:3, 6:1, 6:3 срещу сънародника му Виктор Троицки в 1/8-финален мач на “Уимбъдлън”. Въпреки класирането си за 1/4-финалите в Лоднон Джокович все пак бе умерен в радостта си след победата.

“Трудно е да показваш емоции в такива мачове, да празнуваш успеха или пък да се ядосваш, каза Ноле. – Все пак от другата страна на мрежата стои един от най-добрите ти приятели. С Виктор се изправихме един срещу друг за първи път в Сърбия, когато бях на 8 години, така че се познаваме отдавна. Заедно спечелихме и купа “Дейвис”, близки приятели сме извън корта и това оказва влияние, когато играем един срещу друг. В толкова важни мачове обаче професионализмът е на първо място и няма значение кой е твоят противник – ти просто искаш победата. В такива моменти няма място за приятелство”, допълни лидерът в схемата на турнира.

Джокович коментира и фактът, че вече година е на върха в световната ранглиста. “Това винаги е било моята голяма амбиция. Искам да съм най-добрият в това, с което се занимавам. Посветил съм целия си живот на тениса и през миналия сезон реализирах голямата си мечта – да спечеля “Уимбълдън”. След това станах номер 1 и зажаднях за още успехи. Целта ми е да играя добре на всеки турнир и вярвам, че всичко останало ще се подреди само”, завърши 25-годишният сърбин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>