Херминатора открива сезона в Банско

Hай-големият скиор в съвременната история Херман Майер (HEAD) ще открие сезона в топкурорта ни Банско. 40-годишният австриец пристига специално за събитието на 15 декември. По традиция на него ще бъдат 5-кратният носител на световната купа Марк Жирардели (HEAD) и българският №1 за всички времена Петър Попангелов-младши.
Херман Майер има две олимпийски титли от игрите в Нагано през 1998 година, като има и сребро и бронз. През кариерата си е печелил големия кристален глобус като победител в генералното класиране за световната купа четири пъти. Трикратен първенец на планетата.

Следващия уикенд пък се открива световната купа с традиционните стартове в Зьолден (Ав) на глетчер.

В момента в Австрия вали сняг, като на мястото на пистите вече има натрупани 63 сантиметра. Това означава, че домакините могат спокойно да приемат състезанията, стига да не падне мъгла.

Със сигурност началото на сезона пропуска Боде Милър (HEAD), който още се възстановява от операция. Американецът успя и да се ожени, като сключи брак с приятелката си Каролин на борда на яхтата си. На церемонията присъствали само двамата. Боде се надява да се върне за стартовете в Северна Америка през декември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>