Лигъти осигури на “Бунтарите” от HEAD печеливш старт

Времето даде всичко от себе си, за да попречи на Тед Лигъти (HEAD) да запише още една победа за „Бунтарите” от HEAD  в Зьолден , но накрая той финишира с рекордна разлика от 2.75сек – най-голямата отбелязвана в последните над 30 години!

Състезанието започна в мъгла, която после се вдигна и това позволи на по-късно стартиращите да отбележат по-добро време. След първото спускане Лигъти завърши втори, само на 4 стотни от водача. Всичко това се промени при второто спускане, когато Лигъти изнесе на другите урок как да се спускат върху мекия пресен сняг  с новите ски.

„Не излязох за победа с такава разлика, но това може да се случи, когато караш добре.” Обясни Лигъти след състезанието. Въпреки, че отпадна от състезанието Аксел Лунд Свиндал (HEAD) изрази радостта си от победата на Лигъти, на когото са се паднали най-лошите условия от първото спускане.

„Бях още по-уморен, отколкото някога съм бил в подножието на този хълм, но това само показва колко повече сила ти е нужна за новите ски.” обясни Лигъти. „Беше толкова шантаво и се изненадах от себе си. Вероятно поех повече риск отколкото трябваше, беше толкова неравно и на бабуни на оскъдната светлина, че съм късметлия, че ми се размина.

Готие де Тесиерс  (HEAD), със стартов номер 27 завърши седми: „Беше много тежко състезание и ни трябваше доста увереност, за да го завършим. Битката със склона беше голяма и се радвам, че завърших седми. Има още много да уча, за да съм като Тед. Трябва да се работи здраво със новите ски.

Марсел Матис (HEAD) завърши 12 в първото спускане и така стана част от петнайсетте топ финалисти на HEAD. За неговите ски се грижи баща му.

Условията бяха тежки за всички състезатели, но Лигъти даде на света нещо, към което да се стреми. Такъв бе старта на новия сезон – сезон с победа за HEAD, и то голяма!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>