Линдзи с отказ да се спуска при мъжете

Четирикратната носителка на световната купа Линдзи Вон (HEAD) не получи разрешение да стартира в мъжкото спускане в Лейк Люис, съобщи Международната федерация по ски (ФИС).

Американката, която е втората най-успешна жена в историята на алпийските ски, направи своята заявка да се състезава с мъжете в канадския курорт още преди началото на сезона.

“Представител на един пол няма право да участва в състезания на другия пол. Няма да бъдат правени изключения от правилата на ФИС”, се казва в съобщението на организацията след заседание в Швейцария.

Макс Гартнър, президентът на Канадската федерация по алпийски ски – Алпайн Канада, прие новината с разочарование. “Това беше чудесна възможност да увеличим популярността на спорта и да привлечем интереса на хора, които по принцип не следят ските, особено в Северна Америка”, заяви той.

Вон, световна и олимпийска шампионка в спускането, все още може да кандидатства за форлойфер на старта в Лейк Люис на 24 ноември. Това ще ѝ позволи все пак да премери сили с мъжете, но с цената да пропусне женското спускане шест дни по-късно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>