Фенингер покори Земеринг

Австрийката Анна Фенингер (HEAD) спечели последния гигантски слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини за 2012-а година за радост на родните фенове в Земеринг. За нея това е втора победа в кариерата, точно една година след първата й. Фенингер показа най-добро време и в двата манша и заслужено взе крайната победа.

На 2-о място остана словенката Тина Мазе, която продължава да води в генералното класиране за сезона с повече от 400 точки. Фенингер, която е шампионка от алпийската комбинация, даде днес време от 2 минути, 13.09 секунди. Предишната й победа беше отново в същата дисциплина, но на 28-и декември 2011-а година пак в Австрия- в зимния център Линц.

Мазе остана на 2-а позиция с време 2:14.19. Французойката Теса Уорли завърши 3-а с време 2:14.27.

“Аз бях доста уверена в днешната си победа, защото още на тренировката се видя, че това е моето трасе. Карах днес така, както и на тренировките и победата ми прилягаше, каза уверената победителка. Въпреки 2-ото си място, Тина Мазе не беше никак разочарована.

Тя заяви: “Наистина Анна беше много добра днес, но аз също се представих според желанието ми. Това второ място влизаше в плановете ми и е нормално да съм доволна. Мазе води в класирането за гигантския слалом с актив от 540 точки. В гененралното класиране тя е начело с 999 точки, Мария Рийш (HEAD) с 582. Рийш остана днес 4-а с време 2:14.76 минути. Стартовете при дамите продължават утре със слалома, пак в Земеринг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>