Линдзи се завърна!

Линдзи Вон (HEAD) се завърна на победния път в световната купа по ски-алпийски дисциплини, след като сама си определи кратка ваканция по време на коледните и новогодишни празници. Тя спечели спускането в Кортина Д’Ампецо за трети път в своята кариера, а освен това триумфира в пети старт за сезона. Американката, която спечели стартовете в Кортина Д’Ампецо през 2008 и 2010 година, записа победа на 2610-метровата писта с време 1:38.25 минути. Докато Вон се затрудняваше през миналия уикенд, този път тя показа най-доброто от себе си и спечели победа номер 58 в своята кариера за световната купа.

Словенката Тина Мазе продължи уверено своя път към първа голяма титла в ски-алпийските дисциплини, след като завърши спускането в Италия с 0.43 секунди зад Вон и увеличи преднината си на върха в генералното класиране срещу Мария Хьофел-Рийш (HEAD). Германката на участва в старта в Кортина и вече изостава с непреодолимите 670 точки на второто място. Вон пък остана на върха в подреждането в дисциплината спускане, където има 340 точки.

Третото място от спускането в Италия остана за Лиън Смит, която изостана на 0.89 секунди от своята сънародничка Вон. Това маркира трети старт от спускането за сезона, където две американки се качват на подиума. На шесто място се нареди Анна Фенингер (HEAD).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>