Лигети все още на 1-во място

Тед Лигети продължава да оглавява класирането за малката Световна купа (с общо 520 точки и 105 пред Хиршер), както и да запазва жива традицията да стъпва на подиума на всяко състезание по Гиганстки слалом този сезон.

Американецът завърши трети вчера в надреварата в гигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в Гармиш – Партенкирхен. Самият той призна, че лошите условия са били причината да направи няколко малки грешки още в самото начало, както и да изгуби усещането за пълен контрол над ските си.

Французинът Алекси Пантиро финишира първи. Той беше на 2-ро място след първия манш, но в крайна сметка се възползва от грешка на водача Феликс Нойройтер  и спечели с общо време 2:32.42.

Лигъти ще следва доста натоварена програма до края на сезона – преди спускането си в Квитфйел той ще лети за Сочи, където ще се направи своята подготовка за предстоящите Олимпийски игри .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>