Свиндал и Рийш отново в челната 3-ка

HEAD бунтарите Аксел Лунд Свиндал и Мария Хьофел-Рийш отново заеха места на почетната стълбица, завършвайки съответно на 2-ро и 3-то място в надпреварата по спускане вчера. На Свиндал не му достигна малко късмет за да завърши на първо място в Квитфиел. Той успя да поддържа преднина през цялото спускане, но на финала я изгуби : ” В началото всичко беше наред, но на финала вятъра беше прекалено много. Когато се движиш с 130 км/ч и усетиш вятъра право срещу теб е трудно да запазиш позиция. Подобно състезание с такъв променлив вятър не е много честно”, сподели Свиндал след спускането си.

Така Аксел увеличи преднината си в надпреварата за кристалния глобус в спускането – “Мисля че карах много добре и съм щастлив с второто място.”

Обратно в Гармиш Мария Хьофел-Рийш финишира 3-та в спускането. Тя сподели, че на фона на тежката конкуренция тази година това за нея е добър резултат  -”Карах добре от началото до края и това беше добро състезание за мен.”

Остава само само още едно спускане за надпреварата за Световната купа в спускането и Линдзи Вон все още оглавява класиранията, макар и с малка преднина пред Тина Мазе, а третото място е за Хьофел-Рийш.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>