6 от 8 за Лигeти

След като в 6 от общо 8-те спускания в гигантския слалом този сезон името на Тед Лигети оглавяваше резултатите, малкият кристален глобус в дисциплината отиде за четвърти път при него. Това не беше толкова  изненада, понеже Тед доминираше надпреварата още в началото на сезона. В последната си победа в Ленцерхайде в събота той бе придружен на почетната стълбица от Марсел Хиршер и Алексис Пинтуро.

Head бунтарят прибави и три златни медала сред постиженията си тази година след като спечели спусканията на гигантски слалом, супергигантски слалом и супер комбинацията в Шладминг:

” Беше невероятна година. Никога не съм очаквал да стане така и това донякъде е лошо, понеже едва ли ще успея да направя това отново. Наистина много добър сезон, а и да завърши с победа – не може да бъде по-добре!”

” Трудно е да избера между медалите и глобуса – всички те значат много. Все пак за глобуса трябва да си добър през целия сезон, докато в Световния Шампионат може да се окажеш късметлия на момента. Чувството е уникално да имаш такъв сезон зад гърба си.”

Докато Лигети водеше в класацията, Свиндал за последно изпрати надеждите си за спечелването на Overall-а, след като падна на първия манш на спускането в гигантския слалом в Ленцерхайде в събота. Така Лигети циментира третото си място в общото класиране.

Със спечелени общо 6 победи и две втори места Лигети “притежаваше” гигантския слалом през целия сезон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>