6-те кристални глобуса при жените са при Reusch

С още 9 спечелени почетни места на последния уикенд на Световната купа в Ленцерхайде, атлетите на Reusch успяха да сложат черешката на така успешния за тях сезон.

Тина Мазе отново показа невероятните си умения спечелвайки своите 23-то и 24-то  почетни места на подиума ( 3-то място с слалома и 1-то място на гигантския слалом). С това тя само увеличи историческия рекорд от 2414 точки в генералното класиране и сега е горд притежател на големия кристален глобус.

Тя спечели кристалния глобус и в дисциплините гигантски слалом, супергигантски слалом и суперкомбинацията, а в останалите дисциплини бе задмината с малко от другите атлети на Reusch. Микаела Шифрин завърши страхотния си сезон с оглавявайки резултатие в слалома, а Линдзи Вон успя да грабне глобуса в спускането, след като състезанието в Лицерхайде бе отменено поради лошо време.

Това означава, че всичките 6 кристални глобуса в женските надпревари са спечелени с ръкавиците на Reusch.

Марсел Хиршер, който вече беше спечелил кристалния глобус в слалома, завърши на второ място в надпреварите в слалома и гигантския слалом миналaта седмица. Така той успя да спечели за втора поредна година големия кристален глобус.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>