Цвети на сет да сътвори поредната изненада на Уимбълдън

Първата ни ракета Цвети Пиронкова (Head YouTek Graphene Instinct) показа страхотна игра на кортовете в Лондон вчера в мача си срещу 4-тата в световната схема – Агнешка Радванска.

Най-добрата българска ракета отстъпи с 1:2 сета пред миналогодишна финалистка, а в отделните части –с 6:4, 3:6, 3:6.

Цвети определено ма за какво да се прибере с гордо вдигната глава – тя достигна до втората седмица на най-престижния турнир в света за трети път в кариерата си, а от следващия понеделник, когато се обнови ранглистата на WTA, Цвети официално ще се завърне и в Топ 60.

Пиронкова започна фантастично мача и след десетина минути поведе с 4:0 гейма! Радванска успя да върне единия пробив за 4:2, но за повече в първата част полякинята нямаше сили – 6:4 и първи сет за Пиронкова!

В паузата преди третия сет българката поиска медицинска помощ, след като почувства болки в ходилото на десния крак. Цвети все пак стисна зъби и излезе на корта, но допусна ранен пробив, а при 3:5 още един, с който тя приключи участието си в турнира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>