Симон и Бердих в сблъсък на 1/2 финала в Банкок

Топ поставените Томаш Бердих (HEAD YouTek IG Graphene Instinct MP) и Жил Симон (HEAD YouTek IG Prestige MP) ще се срещнат за осми път един срещу друг след като и двамата преминаха към полуфиналната фаза на откритото първенство на Тайланд.

Все още свеж след като помогна на националния си отбор да стигне до финалите на Купа Дейвис, Бердих победи Йен Сун Лу с 7-6 (7), 6-4 и така запази рекорда си от незагубени мачове преди полуфиналите в Банкок непокътнат.


На моменти си мислех, че Лу е като на Playstation. Той беше там, много бърз и удряше много уинъри.” – сподели Бердих след мача.

Симон от друга страна, който държи статистиката от 5 победи от общо 7 мача помежду им, сподели: - Надявам се, че ще по победя още веднъж!


HEAD бунтарят добави, че ще му е нужнo да получи лечение на грба си ,след като по време на третия сет срещу Сислинг получи таймаут за медицинска помощ.

След като стигна до победата с резултат 6-4, 5-7, 6-4, поставеният под номер 3 Жил сподели, че не му е било лесно да стигне до 1/2 финала.

Имах чувството, че можех да изгубя двата сета, които спечелих, както и можех да спечеля този, който загубих. Но беше добра победа! “


Попитан за болките в гърба му, Симон отговори :

Червените предупредителни светлинки светят отвсякъде. Почувствах болката доста брзо по време на втория гейм в мача. После се усили и стана по-зле. Мислех си, че няма да успея да завърша мача, но после болката отшумя за малко. Гърбът ми не е в добра форма, но се надявам да се оправи до следващия мач.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>