Кейт Кембъл се присъедини към Elite отбора на ARENA

21-годишната Кейт подписа с контракт за спонсорство с марката с трите диаманта месеци след сънародника си – Джеймс Магнусен.


“Много съм развълнувана да се присъединя към отбора на Arena. Arena се гордеят с  дълга история и престиж в средите на плувните спортове и аз се чувствам поласкана и привилегирована, че съм посрещната така в компанията.”

През 2008 Кейт разби Австралийския национален рекорд на 50 m и 4×100 m свободен стил, както и дебютира на Олимпийските игри в Пекин, където спечели бронза на 50 m и 4×100 m свободен стил, а година по-късно на Световното в Рим затвърди медала си на 50 m. 2010 година не бе добра за австралийката, след като трябваше да се възстановява от травми и заболявания.

След като върна формата си през 2011 тя отново триумфира на подиума, този път в Женшен, Китай на FINA/Arena World Cup. На втората си Олимпиада през 2012 Кейт финишира първа и грабна медала на 4×100 m свободен стил и стигна до полуфиналната фаза на 50 m, въпреки влошения и панкреатит по време на Олимпиадата.


Сега, възвърнала се в най-добрата си форма, Кембъл стъпи на тазгодишното Световното Първенство в Барселона като претендент номер 1 за златото на 100 m свободния стил. И го направи. За невероятното време от 52,34 Кейт се сдоби с първото си индивидуално златно отличие. Тя грабна и среброто на 50 m и 4×100.

Достигнала вече висотите на спортните постижения Кембъл гледа с нетърпение на идния сезон през 2014 : “Започвам годината с участие в BHP Billiton Super Series през януари, после Националния шампионат в Австралия през април. Ако всичко върви по план трябва да се състезавам в Глазгол между 24 и 29 юли, а през август на Пан Пасифик.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>