Хьофел-Рийш отново с златото в супер комбинацията; бронз за Манкузо

OLYMPIC GAMES SOCHI 2014

Мария Хьофел-Рийш използва целия си арсенал от сили и опит за да защити златото от си в супер комбинацията на Олимйските игри във Ванкувър през 2010.

Ники Хосп спечели среброто, а Джулия Макузо грабна бронза (Ванкувър 2010 година Манкузо спечели сребърния медал в същата дисциплина).

Започвайки от 22-ра стартова позиция – последна от топ поставените, Манкузо обяснява защо спускането ѝ е било толкова добро:

” Бях пълна с енергия още от началото, а снега усещах някакси по-мек, така че беше лесно да карам както знам. Имах и един ден почивка и е чувствах доста отпочинаа. Първото състезание за тук – бях много развънувана, но и много фокусирана!”

Мария Хьофел-Рийш трябваше да гони времето поставено от Ники Хосп. Тя беше доста солидна в началото на трасето и направи невероятно предтавяне в края му, признавайки на края на състезанието, че просто се е надявала на “зелена светлина на финиша, тъй като сред последните спускащи се, освен Тина Мазе, никой не е заплаха.”

И светлината беше зелена.

Това остави Мазе, след това Гут и накрая Манкузо в надпреварата за медалите. Мазе не успя да изпревари скороста, развита от Хьофел-Рийш в долната частна пистата и остана 3-та, а Лара Гут изпусна вратата.

” Мислих си по време на слалома, че трябва да остана спокойна, да слушам сърцето си, ката че карах със сърцето си до последно! Това беше един много, много труден слалом и дадох най-доброто от себе си. Наистина чувството е добро. Имаше части от секундата, в които си мислих, че това няма да е достатъчно добре, но продължавах да се боря – знаех къде да натисна и – изненада – погледнах нагоре и взех медала.”

Щастието изписано по лицето ѝ, докато приема 4-тия си Олимпийски Медал,  казва всичко.

Резултати:
Олимийски шампион: Мария Хьофел-Рийш (Гер.)
Silver Medal: Ники Хосп (Авс.)
Bronze Medal: Джулия Макузо (САЩ)
8. Ана Фенингер (Авс.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>