Фенингер се пребори за златото, Хьофел-Рийш за среброто!

OLYMPIC GAMES SOCHI 2014

Ана Фенингер направи спускането на деня и спечели златния олимпийски медал в надреварата в Супер-Г-то в Сочи 2014.

Мария Хьофел-Рийш гонeше времетo на Ана през цялото си спускане през трасето, но грешката, която допусна в края му, уби голяма част от скоростта ѝ. Все пак – сребърен медал за германката :

” Имам си още един медал!” – обясни щастливо Мария.

Първите участнички в надрпреварата се бориха много да се справят със заледените участъци в началото на трасето, както и със скока в края му. Кайса Клинг изглежда се бе устремила към топ местата атакувайки добре пистата в началотo ѝ, но стана жертва именно на този финален скок.

Фенингер бе добре подготвена за него – тя призна, че се възползвала от съвета, който получила от треньора на австийския тим по радиостанцията и това спасило представянето ѝ като цяло.

Мария Хьофел-Рийш остана изненадана от себе си колко бързо успя да влезе в този въпросен финален скок, а изражението по лицето ѝ след това показва, че не е останала напълно доволна от себе си. Облекчението обаче от това, че финишира с време за сребърен медал бе огромно:

” Това е моят 10-ти (Олимпийски/Световен) медал и първи сребърен! Разбира се, че златото щеше да е по-добро, но все пак съм доста горда, особено след толкова трудно спускане!”

Резултати:
Олимпийски шампион: Anna Fenninger (Авс)
Сребърен медал: Maria Hoefl-Riesch (Гер)
Бронзов медал: Niki Hosp (Авс)
8. Джулип Манкузо (САЩ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>