Янсруд първи в супер Г-то в Квитфиел, Майер трети

Шетил може би имаше лекото предимство на домакин в Квитфиел, но той трябва да се пребори и с лукавите условия на пистата Олимпия Бакен, за да може да прибави втора победа за седмицата. AUDI FIS ALPINE SKI WORLD CUP 2014

След състезанието Янсруд сподели, че се е чувтвал късметлия да спечели 3-тото си 1-во място за Световната купа в кариерата си, и то отново в Квитфиел.

Започвайки от същото място, от където започна състезанието по спускането ден преди това, трасето предостави доста капани за състезателите – снежната покривка в комбинация с острите завои предоставиха истинско предизвикателство за тях.
Андрю Уайбрехт, мотивиран от среброто си в супер Г-то на тазгодишните олимпийски игри, даде времето, с което всички в началото гониха :

” Не беше лесно. Пистата беше бавна на места, в долната ѝ част пък развиваш доста скорост, а там е доста тъмно и неравно.” – обясни Андрю.

След като Патрик Куенг зае челното място, Матиас Майер го притисна максимално и зае позицията си на подиума, а след това Аксел Лунд Свиндал разцепи времето и зае 3-тото място, увеличавайки още повече преднината си в общото класиране.

Състезанието, обаче, не бе приключило – олимпийският шампион в супер Г-то – Шетил Янсруд, стартиращ под номер 21, все още не бе направил спускането си.

Янсруд натисна ските още в началото на трасето, дръпвайки доста във времето пред Куенг. Преминавайки през трудните участъци в средата на пистата Янсруд успя да се задържи стабилен и да запише по-добро време:

” Днес беше много трудно. Чувствах се добре в началото, но след това разбрах за междинните времена на Аксел, а той бе доста бърз в началото. След неговото спускане треньорите ми казаха да внимавам в долния отрязък и ако исках да се прибера с трофея, трябваше да натисна доста там. В края на краищата се опитах да комбинирам атаката със разсъдъка и така се получи доброто спускане. Лудост е това, колко много скиори се борят за победата през цялото време. Това да имам възможността да грабна медали в 2 от 3-те състезания тук е невероятно!” – сподели Шетил.

Майер, който задържа третото място, обясни след спускането:

” Това бе поредното трудно състезание. Спускането бе брутално, снега бе мек, видимостта – никаква, целият курс надолу представляваше трудности за мен, но все пак си остава едно готино състезание. В края на краищата това бе добър уикенд за мен, имайки се предвид грешката ми в петък, това да спечеля днес е почти перфектно!”

Резултати:
1. Шетил Янсруд (Нор.) HEAD
2. Патрик Куенг (Швц)
3. Матиас Майер (Авс.) HEAD
4. Аксел Лунд Свиндал (Нор.) HEAD
7. Андрю Уайбрехт (САЩ) HEAD
12. Боде Милър (САЩ) HEAD
17.Бий Фоз (Швц.) HEAD
19. Георг Щрайтбергер (Авс.) HEAD
22= Бен Томсън (Кан.) HEAD
22= Матиа Касе (Ита.) HEAD
30. Александър Глебов (Рус.) HEAD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>