Джокович победи и Нишикори и вече е на финал

Новак Джокович ( Head Graphene Speed) отново ще играе на финала на “Мастърса” в Лондон. Това стана факт, след като световният №1 спечели двубоя си с Кей Нишикори от полуфиналната фаза на турнира. Краен резултат 6-1  3-6 6-0.

djoko_nishikori

 

За първи път от началото на турнира сърбинът загуби сет и имаше известни колебания в някои аспекти играта си. Началото на двубоя с нищо не се различаваше от срещите от груповата фаза на Ноле, където той почти не губеше геймове. Японецът има за какво да съжалява, тъй като той взе втората част, а в началото на третата част имаше 2 поредни точки за пробив, които не реализира и това доведе до “геврека” , който му бе завъртян. Още в началния гейм японецът стигна до 2 поредни точки за пробив, но и в двата случая се поддаде на емоцията и допусна непредизвикани грешки, което доведе до изравняване на точките – 40:40. Джокович, като изключително опитен състезател, реагира мигновено и коригира играта си. Световният №1 не само съхрани подаването си, но влезе в серия от геймове, с което си заслужи и крайния успех.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>