Вон се завърна подобаващо в Лейк Луис

Американката Линдзи Вон (HEAD) спечели второто спускане за сезона от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в канадския зимен център Лейк Луис. За HEAD бунтарката това бе  второто състезание след дълго отсъствие поради контузия. В първия старт Вон  завърши осма, а във втория стигна до победата с време 1:50:48. За нея това е 60-и успех в кариерата. Втора на 49 стотни от секундата финишира Стейси Кук, а трета бе още една от представителките на HEAD - Джулия Манкузо с изоставане на 57 стотни от лидерката.

CANADA WORLD CUP WOMEN DOWNHILL SKIING

Вон беше извън пистата за около година поради операция на коляното. Тя имаше зад гърба си едва четири състезания в края на 2013 година, след като за пръв път получи контузията през февруари същата година. За американката това е 15-а победа в Лейк Луис. С общо 60-теси успеха тя се доближи само на два от рекорда на Анемари Мозер-Прьол от Австрия.

“Беше доста дълго завръщане. Сега ще му се насладя. Надявах се само да бъда сред първите пет. Знам, че мога да спечеля, но не съм очаквала да го направя толкова бързо. Това е перфектното завръщане”, каза Вон след състезанието.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>