ВОН СТАНА НАЙ-УСПЕШНАТА СКИОРКА ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА

AUDI FIS ALPINE SKI WORLD CUP 2015

Това бе победа номер 62 и бе от доста време основната цел на HEAD бунтарката, но когато Линдзи видя името си до номер 1 успокоението бе моментално. Състезанието никога не е свършило преди да се спусне последната скиорка и напрежението бе налице, когато Лизи Гьоргл се спусна и приближи максимално до времето на Вон. Гьоргл обаче остана втора, а Даниела Мерингети трета. Мястото на 62-рата победа бе Кортина Д’Ампецо.

“Беше малко нервно на старта”, бе откровена Линдзи.”Мисля, че се спуснах много добре в петък, но условията бяха тежки и нямах възможност да се кача на подиума. Днес бе почти същото, снегът беше мек, а освен това беше и слънчево. Аз просто се опитах да спазвам перфектната линия и да пусна ските малко бързо и това проработи.”

“Опитвам се да спечеля колкото мога повече състезания. Всеки път на стартовата вратичка се опитвам да спечеля, без значение 60,61,62 или кое да е състезание, аз се опитвам да бъда най-добрата. Моят рекорд доста се тиражира в медиите, но за мен бе същото като всяко едно състезание. Сега съм щастлива и не мога да спра да говоря за това.” сподели развълнуваната Вон.

Съботното състезание бе отменено заради силен снеговалеж и скиорките бяха доволни, че на следващият ден успяха да стартират от началото на пистата.”Мисля, че днес бе едно страхотно състезание” каза Лизи Гьоргл.” Щастлива съм, че можеше да се спуснем от началото на пистата. Работниците свършиха страхотна работа и направиха всичко за да бъде това възможно.”

Вон увеличи преднината си за малката Световна купа в спускането, докато Лизи Гьоргл се изкачи до 6-то място,точно след Ана Фенингер.

Резултати
1. Lindsey Vonn (USA) HEAD
2. Liz Goergl (AUT) HEAD
3. Daniela Merighetti
9= Anna Fenninger (AUT) HEAD
16= Edit Miklos (HUN) HEAD
18. Julia Mancuso (USA) HEAD
19. Marianne Abderhalden (SUI) HEAD
22. Ramona Siebenhofer (AUT) HEAD
28. Alexandra Coletti (MON) HEAD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>