Фенингер близо до върха след второ място в Гармиш

Ана Фенингер се доближи до водачеството в общото класиране след второто си място в Гармиш;Вон и Гьоргл намериха място в ТОП 10.

FENNINGER AnnaВ прекрасни условия за ски Head бунтарката Ана Фенингер грабна второто място в последното спускане валидно за Световната купа преди финалите този сезон. Тина Вайрахтер спечели състезанието, но по-важното е, че със спечелените точки Фенингер излезе пред Тина Мазе в общото класиране.

“Много е важно да бъда на подиума в спускането, като моя трета дисциплина, трябва да се спускам добре и да бъда винаги на подиума, това направих днес и съм много щастлива. Тина е много добра и се бори за големия глобус, но аз имам своите шансове и също желая победата. Много е трудно да останеш във форма и искам да остана фокусирана за следващата надпревара. Определено да си в по-високо в класирането помага за това.” сподели Фенингер след състезанието.

Без да покаже най-доброто от себе си Линдзи Вон остана на 7-мото място.“Може би не поех достатъчно риск и имах проблем с няколко завоя, но като цяло съм доволна от карането си” каза Вон след надпреварата. Линдзи заедно с още 5 от Head бунтарките се квалифицараха за Световните финали в Спускането. Ето кои са те – Вон , Фенингер, Гьоргл, Манкузо, Клинг и Микош.

Резултати:
1. Tina Weirather
2. Anna Fenninger (AUT) HEAD
3. Tina Maze
7. Lindsey Vonn (USA) HEAD
10. Liz Goergl (AUT) HEAD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>