Вон с победа номер 65

Линдзи Вон грабна 65-тата си победа в Гармиш; Ана Фенингер остана трета.

AUDI FIS ALPINE SKI WORLD CUP 2015Усмивката с която Линдзи Вон застана на подиума казваше всичко. Това бе победа номер 65 в кариерата й с която тя продължава да вдига летвата като най-успешната скиорка за всички времена. С победата си Линзди отново е първа кандидатка за глобуса в Супер Г-то, следвана от друга Head бунтарка Ана Фенингер.

След състезанието Вон сподели:“Много съм щастлива, вчера имаше известно разочарование, но днес излязох с много по-добро настроение и ето го резултата. Исках да се спусна възможно най-добре и не спирах да атакувам.Наистина съм много доволна от представянето си.” Това бе 5-тата победа на Вон на Гармиш.

Ана Фенингер не беше много разочарована от загубата на 20 точки в крайното класиране:“За мен състезанието беше добро. На върха поддържах много добра линия и бях бърза. Опитах се да задържа това каране до края и успях да направя добро спускане. Останалите момичета просто бяха малко по-бързи от мен.”

Спускането на Лиз Гьоргл пострада от ниския си стартов номер:” Бях със стартов номер 8 и след като видях как първата се спуснала едва не излезе от пистата разбрах, че пистата не е 100% перфектна. Седмото място е ОК, но знам, че можех да се представя далеч по-успешно.”

Резултати:
1. Lindsey Vonn (USA) HEAD
2. Tina Maze
3. Anna Fenninger (AUT) HEAD
7. Liz Goergl (AUT) HEAD
21. Elena Curtoni (ITA) HEAD
28. Ramona Siebenhofer (AUT) HEAD
29. Edit Miklos (HUN) HEAD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>