Янсруд спечели спускането в Марибел и грабна малката Световна купа

JANSRUD KjetilКиетил Янсруд спечели спускането от финалите на Световната купа по ски-алпийски дисциплини с което заслужи малката Световна купа в спукането; Щрайтбергер бе трети,а Файед пети.

Янсруд направи удивително представяне и може да се поздрави с втори глобус за този сезон, втори в състезанието остана Дидие Дефаго а Георг Щрайтбергер остана трети в класирането.

HEAD бунтарите бяха перфектно подготвени, а доказателство за това бе второто най-бързо време на Гилермо Файед в тренировките.Така или иначе когато дойде време за надпревара имаше само един човек, преследващ глобуса толкова силно, че нямаше кой да го спре -Киетил Янсрут.

След състезанието Янсруд обясни: “Днес бе най-важното състезание и определено имаше много напрежение. На старта чух, че снегът е мек, а това определено допада на моя стил. Така или иначе, дори да изглеждаше лесно определено не бе”

“Наистина е невероятно, за пръв път този сезон се чувствах малко нервен и се радвам, че преминах през това като победител.” каза HEAD бунтарят.”Да грабна глобуса по този начин е наистина страхотно и съм много щастлив в този момент”.

“Кристалния глобус в спускането значи много за мен. Това е доказателство за усърдната работа през сезона и заслужено признание за победите през този период.” Янсруд е само на 64 точки от водача в генералното класиране Марсел Хиршер.”Ако успея да се справя добре в Супер Г-то мога да се надявам на нещо повече” сподели норвежеца по повод малката разлика.

Резултати:
1. Kjetil Jansrud (NOR) HEAD – ШАМПИОН 2015
2. Didier Defago
3. Georg Streitberger (AUT) HEAD
5. Guillermo Fayed (FRA) HEAD
9. Beat Feuz (SUI) HEAD
11. Adrien Theaux (FRA) HEAD
14= Johan Clarey (FRA) HEAD
14= Matthias Mayer (AUT) HEAD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>