Кук спечели последното Супер Г за сезона, Янсруд остана втори

Дъстин Кук спечели последното Супер Г в Марибел, Янсруд остана втори и спечели малката световна купа в дисциплината.

AUDI FIS ALPINE SKI WORLD CUP 2015В много оспорвано състезание Дъстин Кук победи носителя на малка световна купа в Супер Г-то , Киетил Янсруд като бе по-бърз само с 5 стотни, на 8 стотни от победителя остана третия Брис Роже.

“Този сезон започна добре за мен, после ставах все по-добър и по-добър и успеха не закъсня. Невероятно е! Следващият сезон се надявам много по често да съм на подиума” обясни след състезанието Кук.

Въпреки че не спечели състезанието и загуби потенциални 20 точки за общото класиране, Янсруд каза: “С номер 17 на гърба не бе никак лесно. Снегът бе доста мек, но въпреки това условията бяха сравнително добри. Карах добре и съм много щастлив. Не може да се печели всяко състезание.”

“Много съм горд със себе си беше страхотен сезон в Супер Г-то. Надявам се да се представя така и догодина” допълни щастливият победител

В състезание в което първите петима са разделени от само 10 стотни и само 6 стотни делят първата петица от останалите сме горди да кажем, че 7 от скиорите попаднали в ТОП 15 са HEAD бунтари.

Янсруд грабна втори глобус за сезона и доказа, че е най-добрият в скоростните дисциплини. Предизвикателството за норвежеца да бъде пръв в генералното класиране е налице.
Резултати:
1. Dustin Cook (CAN) HEAD
2. Kjetil Jansrud (NOR) HEAD ШАМПИОН Супер Г
3. Brice Roger
7= Adrien Theaux (FRA) HEAD
9. Beat Feuz (SUI) HEAD
10. Alexis Pinturault (FRA) HEAD
15. Andrew Weibrecht (USA) HEAD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>